HUIL NIET, solo-expo Daniel Lemmer in Sukru Oso Art Gallery
27 Mar 2019, 16:36
foto
Een van de werken van de kunstenaar Daniel Lemmer te zien tijdens de solo-expositie in Sukru Oso Art Gallery.


Kunstenaar Daniel Lemmer heeft na enkele groepsexposities besloten een solo expositie te houden in Sukru Oso Art Gallery. Met deze solo expo getiteld HUIL NIET geeft de kunstenaar blijk van wilskracht. Daniel schildert op canvas met acryl en/of olieverf. Zijn werken komen haast intuïtief tot stand, waarbij een totaal ontspannen gemoedstoestand voorwaarde is. Hij maakt nooit schetsen vooraf. Tijdens het werken reist hij tussen onderbewustzijn en bewustzijn.

De afgelopen vier jaar heeft de kunstenaar zich intensief bezig gehouden met het vervaardigen van voornamelijk schilderijen. Hij maakt ook korte surrealistisch aandoende filmpjes waarvan enkelen getoond worden tijdens deze expo en waagt zich met regelmaat aan een eigen vorm van poëzie. De titel doet een tegenslag vermoeden. Troost na een mindere periode? Heeft het te maken met niet opgeven, de moed niet laten zakken ... hoe zeer ook persoonlijke omstandigheden niet al te rooskleurig zijn geweest of de vooruitzichten op het eerste gezicht misschien ongunstig lijken? Zoals aan een regentijd soms geen eind lijkt te komen, is het ook schijn dat tegenslag eeuwigdurend zou zijn, is Daniel Lemmer’s kijk op het leven, meldt Sukru Oso Art Gallery.

Wanneer een stuk af is zit hij er vaak een hele poos naar te kijken om uit te vinden wat dat werk met hem doet en hoe het precies tot stand is gekomen. Wat opvalt aan het werk is het totaal ontbreken van elementen die doen denken aan Suriname. We maken kennis met een geboren en getogen jonge Surinamer die in zijn schilderijen uiting geeft aan gevoel en emotie op een wijze die vergelijkbaar is met trends uit het West-Europa en Amerika van pakweg een eeuw geleden.

De geometrische figuren die in bijna ieder werk terugkomen kunnen te maken hebben met zijn wiskundige achtergrond. De verrassende details, op een relatief groot -soms monochroom- werk strijkt in een hoekje plotseling een kleurig vlindertje neer, een vis, een diepzeeduiker, verraden een ludieke geest.

De solo expositie HUIL NIET van werk van Daniel Lemmer wordt geopend op vrijdag 29 maart om 19 u. Ook zaterdag 30 maart is de expo te bezichtigen van 10 - 13 u en 18 - 22 u bij Sukru Oso Art Gallery Conelis Jongbawstraat 16A.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May