Advocaat vordert schadeclaim in mishandelingszaak
15 Mar 2019, 07:57
foto


Advocaat Georgette Leter heeft namens het slachtoffer een schadevordering ingediend tegen de verdachten Morino L. en Furgill D. op de rechtszitting donderdag. Deze claim behelst een bedrag van SRD 505.435. In deze zaak staan drie verdachten terecht. Abryan V., Morino L. en Furgill D. moeten zich verantwoorden voor zwaar lichamelijk letsel dat ze zouden hebben toegebracht aan een persoon. Ze zijn ook aangeklaagd voor poging tot doodslag.

Het slachtoffer had op 16 juni vorig jaar diverse kapverwondingen opgelopen aan zijn lichaam. Hij is niet meer in staat om werkzaamheden te verrichten. Ook kan hij zijn handen niet meer vouwen of een vuist maken. Leter voerde aan dat het slachtoffer voor onbepaalde tijd niet meer in staat is om werkzaamheden uit te voeren en dat hij van zijn familie afhankelijk is. Ook kan hij niet in zijn eigen levensbehoefte voorzien. De opgelopen medische kosten kan hij niet meer betalen. Verder moet hij door de plastische chirurg en de fysiotherapeut behandeld worden.

De reeds betaalde medische kosten en taxiritten zijn opgelopen tot SRD 3475,50. De toekomstige medische behandelingen, gedurende drie jaren lang, zijn beraamd op SRD 8640. Voor dat het feit zich voltrok verdiende het slachtoffer per week SRD 300. Deze inkomsten zijn nu weg komen te vallen. Op jaarbasis verdiende hij SRD 14.400. De man is nu 26 jaar oud en zou tot zijn zestigste een bedrag van SRD 489.600 verdienen. Alle bedragen opgeteld met de gerechtskosten komen volgens de advocaat op een totaal bedrag van 505.435.

Raadsman Edward Redjopawiro deed het verzoek om de voorlopige hechtenis van zijn cliënt Morino L. op te schorten. De kantonrechter wees dit verzoek af en voerde aan dat de ernstige bezwaren nog overeind staan. Op 28 maart zal deze zaak verder worden behandeld.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May