DOE lanceert 'Uma Kraka Tassen Project'
08 Mar 2019, 20:14
foto
De eerste tassen worden door Ilse Pinas overhandigd aan het DOE bestuurslid Xiomara Simons Tsai-A-Woen. Pinas is moeder van 7 kinderen die als modiste mede kostwinner is van haar gezin.


De vrouwenafdeling van DOE 'Uma Kraka', heeft een win win woman empowerment activiteit geïnitieerd: 'Vervaardigen en Verkopen van Milieuvriendelijke tassen door ondernemende vrouwen'. Minderbedeelde ondernemende vrouwen maken milieuvriendelijke boodschappen tassen, die verkocht worden voor SRD 45. De netto opbrengsten komen de deelnemende vrouwen ten goede.

Suriname verkeert in een situatie waarin het noodzakelijk is, dat alle delen uit de samenleving, in het bijzonder de vrouw, in staat moeten worden gesteld om deel te nemen aan het arbeidsproces om zo zichzelf en hun gezin financieel te versterken. Het versterken van de positie van de vrouw in de economie, helpt om de levenskwaliteit van de vrouw, de man, het gezin en de gemeenschap te verbeteren, zegt DOE.

Door het gebruik van een handzame stoffen tas hoeft men bij het halen van boodschappen niet steeds plastic zakken te gebruiken. Met dit project hoopt DOE tevens een bewustwording op gang te brengen waarbij men personen accommodeert, welke dienend leiderschap in praktijk brengen en versterking van de vrouw hoog in hun vaandel dragen. Leiders die ernaar streven kansen crёeren voor alle Surinamers om te groeien en zelfstandig te kunnen voorzien in de onderhoud van het gezin.

DOE roept eenieder op dit initiatief te steunen. DOE wat nodig is om de Surinaamse vrouw, de economie en ons milieu gezond te maken. Belangstellenden kunnen contact opnemen met het DOE secretariaat op de nummers 491701 of 8903913.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May