President krijgt brede steun voor Kirpalani bij CBvS
08 Mar 2019, 19:46
foto
De Centrale Bank van Suriname.


Ondernemer Vijay Kirpalani wordt volledig gedragen door de Surinaamse Bankiersvereniging als de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht bij de Centrale Bank van Suriname. President Desi Bouterse, bijgestaan door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en de governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert-Gray van Trikt, hadden vandaag een overleg met de bankinstellingen. De president benadrukte hoe belangrijk de financiële sector is voor de ontwikkeling van de economie en het samen optrekken om de toekomst van ons land veilig te stellen zijn.

Bouterse heeft volgens een persbericht van het Nationaal Informatie Instituut aangegeven dat de benoeming van Van Trikt, een niet-politieke is. Dit was ook het geval bij de vorige governor, Glenn Gersie. Staande de vergadering is als nieuwe regeringscommissaris voorgesteld dat Kirpalani de plaats invult die vrijgekomen is in de raad. Van Trikt was in januari benoemd als voorzitter van de raad van toezicht. Ook deze benoeming wordt door de regering gezien als een niet-politieke, maar een technische. Kirpalani heeft een zeer ruime ervaring. Hij is tien jaar commissaris geweest onder governor André Telting. Door de president werd de voorgestelde nieuwe voorzitter van de raad als zeer kundig aangemerkt, die zijn sporen ook verdiend heeft in de zakenwereld en daarnaast beschikt over wijdverspreide nationale en internationale netwerken.

De banken gaven aan erg content te zijn met de bijeenkomst. Ze hebben het volste vertrouwen in de nieuwe leiding van de Centrale Bank uitgesproken. De bankiers waren ook bijzonder blij met de voorgestelde president-commissaris. Zij stelden dat Kirpalani de reputatie heeft kundig te zijn en in staat te zijn om evenwicht te brengen tussen partijen. Ook zijn ze verheugd om over de thematische vraagstukken weer adequaat te kunnen communiceren met de CBvS en de regering. Er is in de laatste 48 uur constant onderling overleg, maar ook met de minister van Financiën en de CBvS, geweest. De banken kunnen zich ook volledig terugvinden in de strategische thema’s die het ministerie en CBvS hebben gedefinieerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May