Bee: ABOP heeft gelijk gekregen over de Fransen
02 Mar 2019, 03:44
foto
Assembleelid Marinus Bee


Assembleelid Marinus Bee (ABOP) zegt dat zijn partij gelijk heeft gekregen over het gedrag van de Fransen in het grensgebied Marowijne. Dit naar aanleiding van het bericht waarin de regering besloten heeft de gezamenlijke patrouille met de Fransen op te schorten.

De ABOP had bij de behandeling in De Nationale Assemblee gewaarschuwd over wat er kon gebeuren als Suriname dat verdrag zou ratificeren. "Met goed onderbouwde argumenten als onrechtmatige politie en gendarmerie optreden hebben we toen geprobeerd dit verdrag niet te ratificeren, maar niemand wilde naar ons luisteren," zegt Bee in een reactie aan Starnieuws.

"De ABOP was de enige fractie die toen niet voor het verdrag heeft gestemd en zie nu wat zich in de afgelopen maanden heeft afgespeeld, precies waarvoor we hadden gewaarschuwd. Zelfs na het eerste incident op de Marowijnerivier hadden wij opschorting gevraagd middels een brief naar de president. Toen is ook niet naar ons geluisterd," brengt Bee in herinnering. De ABOP hoopt dat de regering nu kan begrijpen dat in een volwaardige democratie ook de minderheid een stem heeft.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May