Slotfase regering vijf prioriteitsgebieden geïdentificeerd
02 Mar 2019, 00:00
foto
De vijf prioriteitsgebieden die de regering heeft afgebakend voor de periode tot de verkiezingen van 2020.


Uit het presidentiële besluit blijkt dat vijf gebieden gemarkeerd zijn als hoofdbeleidsgebieden van het regeerprogramma tot de verkiezingen van 2020. President Desi Bouterse heeft een werkgroep ingesteld onder leiding van oud-president Jules Wijdenbosch. Deze werkgroep rapporteert rechtstreeks aan de president.

In de werkgroep hebben verder zitting de ex-ministers Faizal Abdoelgafoer, Ramon Abrahams, raadsadviseur Errol Alibux en Etienne Boerenveen. De vijf prioritaire delen van de hoofdbeleidsgebieden zijn: productie, sociaal gebied, infrastructuur waaronder meer het bouwrijp maken van gronden voor woningbouw, personeelsgebied en verkiezingen.

De leden van deze werkgroep voeren de activiteiten uit in nauw overleg met de vicepresident, de ministers en de directeuren van de verschillende departementen. In de resolutie is opgenomen dat in de slotfase van de regering Bouterse II de slagvaardigheid, het tempo en de productiviteit centraal staan.

De presidentiële werkgroep wordt niet betaald. Tijdens een regeringsvergadering hebben de ministers formeel de mededeling gekregen van de nieuwe stijl van regeren die is ingevoerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May