President schenkt vijf aangepaste bussen aan Wan Okasi
02 Mar 2019, 12:34
foto
President Desi Bouterse lost zijn belofte gedaan aan mensen met een beperking af. (Foto: NII)


Stichting Wan Okasi heeft vijf speciaal ingerichte voertuigen ontvangen van president Desi Bouterse, vrijdag. Hij heeft met de launch van zorgvervoer voor mensen met een beperking, een belangrijk deel van zijn belofte aan deze groep ingelost, zegt het Nationaal Informatie Instituut in een persbericht.

President Bouterse heeft na zijn ontmoeting in december 2018, met Anil Khoendjbiharie, voorzitter van de stichting, er gelijk werk van gemaakt om de noden van deze groep te lichten. “De zaken die jullie mij verteld hebben zijn zo aangrijpend. Er ging de hele dag Wan Okasi in me hoofd om," merkte Bouterse op over het effect van zijn ontmoeting met Koendjbiharie. De president zegt deze zaak besproken te hebben met haast iedereen die hij tegenkwam. Om dit vraagstuk aan te pakken zijn er gesprekken gevoerd met het bedrijfsleven, personen uit de oppositie en mensen uit zijn vriendenkring. “Wanneer ik werk voor het land, dan kijk ik niet naar wie oppositie is of wie lid van de Nationale Democratische Partij is.”

De president zegt dat het gaat om een pilotproject. Voor dit moment zijn er door hem vijf bussen overhandigd aan Wan Okasi. Er is nog een voertuig welke gedoneerd is door Yokohama, onderweg. Bouterse heeft meermaals aangegeven dat het plan van Wan Okasi om zorgvervoer voor mensen met een beperking aan te pakken, goed doordacht is. Er is voldoende rekening gehouden met allerhande aspecten die van belang zijn voor de continuïteit.

Naast de bussen heeft president Bouterse ook rolstoelen en scootmobiels overhandigd aan de doelgroep, dit met het oog op het verlichten van de noden van de mensen met een beperking.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May