Nurmohamed blij met groot wetenschappelijk project
01 Mar 2019, 07:36
foto


Het Onderwijs- en Onderzoeksprogramma in Sustainable Management of Natural Resources (ER-SMNR) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS), Tropenbos Suriname en Wageningen Universiteit, gaan samenwerken op het gebied van duurzaam bosbeheer. De kosten van het project bedragen 1.6 miljoen euro. Het project start in 2020 en duurt 6 jaren.

Riad Nurmohamed van de AdeKUS zegt dat dit project als een van de grootste wetenschappelijke projecten moet worden gezien met hoge eisen. Het Interdisciplinary Research and Education Fund heeft afgelopen week 2019 het projectvoorstel 'SESAM' van de Universiteit van Wageningen goedgekeurd. SESAM staat voor: Scenario evaluation for sustainable agroforestry management.

Er zullen 35 publicaties gedaan worden, 8 PhD kandidaten zullen worden opgeleid, 24 master thesissen, SESAM games, trainingsmaterialen voor de partners, workshop en conferenties, zegt Nurmohamed.

De partners in dit project zijn naast de Wageningen Universiteit, AdeKUS (ER-SMNR van de FTEW), de Bogor Agricultural University en de Brawijaya University beide van Indonesië, de Kenyatta University of Agricultural Technology in Nairobi, Yayasan Tropenbos Indonesia, Tropenbos International in Wageningen, Tropenbos Suriname, en het WNF in Nederland.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May