DA'91: Positie Moestadja en Hoefdraad onhoudbaar!
27 Feb 2019, 17:15
foto


DA’91 constateert een voortschrijdende politieke crisis tussen het kabinet Bouterse en DNA. De uitspraak op 7 februari jl. van minister Moestadja in DNA op de vraag of de Governor van de Centrale Bank ontslagen zal worden, als zou het 'gossip' zijn, heeft voor deze regeringsfunctionaris politieke consequenties.

DA’91 wijst erop dat deze uitspraak en de vaststelling van DNA-voorzitter Jennifer Simons: “daarmee heeft de regering, als ik het goed begrepen hebt, dat de kwestie president Centrale Bank berust op roddels…gossips”, alle illusies van waarheid verloren!. Daags na de reactie van de regeringscoördinator bleek de ontkenning en het categoriseren van de indicaties dat de governor Gersie zou worden ontslagen als ‘gossip’, een grove leugen te zijn. Het ontslag van de governor was een feit op 12 februari j.l. Deze minister is schuldig aan de onvergefelijke politieke zonde van DNA onjuist te infomeren.

DA’91 roept daarom de minister op niet te wachten op zijn ontslag maar op basis van eigen waardigheid, de eer aan zichzelf te houden. Het is keihard komen vast te staan dat de regeringsfunctionarissen, Hoefdraad en Moestadja het parlement van onze republiek hebben misleid in het uitvoeren van een 'script' om de governor van de Centrale Bank het buitenspel te zetten.

Het is komen vast te staan uit de correspondentie tussen de governor en de minister van Financiën, dat de laatste eenzijdig op 31 januari jl., zonder uitputtend overleg met de governor, de Raad van Toezicht van de moederbank, de uitermate zwaarwichtige overeenkomst, welke bovendien door het IMF wordt ondersteund, autoritair heeft opgezegd.

De valsheid in de reden van de minister die hij aanhaalde om artikel 21 van de Bankwet wederom in werking te stellen en derhalve de MOU op te zeggen, vinden wij terug in de inleiding van de Financiële nota 2019 blz 1 n.l. waar gesteld wordt: Op het monetair vlak blijft de getekende overeenkomst tussen de Minister van Financiën en de governor van de Centrale Bank van Suriname om geen monetaire financiering van het overheidstekort toe te passen stand houden.
Hiermee is het bewijs geleverd dat de minister Hoefdraad en president Bouterse een 'geheime partij politieke agenda' hebben. DNA-leden moeten beseffen dat DNA en regering een eigen plaats hebben in het staatsbestel en verantwoordingsplicht ten opzichte van het volk en controle op de regering waarborg zijn voor een waarachtige democratie.

DA’91 roept i.h.b. de coalitie op samen met de oppositie deze ongehoorde bestuurlijke omgangsvorm van de regering Bouterse te veranderen en materieel inhoud te geven aan de zinsnede van de eed, verklaring of belofte “Ik zweer (beloof) dat ik het welzijn van Suriname naar mijn beste vermogen zal bevorderen”.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May