Samenwerken is essentieel voor satrya’s van PL
25 Feb 2019, 06:26
foto
Partijraadslid Margo Kramp helpt leden en sympathisanten van Pertjajah Luhur met de registratie als satrya.


Personen die zich als satrya (strijder) van de Pertjajah Luhur (PL) opgeven, moeten als belangrijke eigenschap hebben dat zij kunnen samenwerken. Zij moeten geen krabbenmentaliteit hebben. Het is niet zonder meer dat de gotong-royong-gedachte de basis is van het partijprogramma van de PL.

Dit hield PL-voorzitter Paul Somohardjo leden en sympathisanten voor tijdens een informatiebijeenkomst in het partijcentrum te Beekhuizen, zaterdag. Hij vroeg de aanwezigen er rekening mee te houden dat de tegenpartij blij zal zijn met elke vorm van disharmonie die er tussen de partijleden onderling mocht zijn. “Willen we winnen, dan zullen we moeten werken én samenwerken. Alleen dan gaan we het redden. Zie een partijlid daarom niet als een concurrent, maar als een medestrijder”, luidde de boodschap van de PL-voorman.

Gemotiveerde voorvechters
Degenen die zaterdag aanwezig waren, mochten zich gelijk registreren als satrya. Tegelijkertijd mochten zij ook doorgeven welke positie of functie zij ambiëren. In nauw overleg met de partijstructuren zal uiteindelijk worden nagegaan wie de beste persoon is voor de beste job. De partijraad beslist over de voordrachten. In totaal wil de partij ruim 2000 personen als satrya registreren. De partij gaat er van uit dat alleen aan dr- en rr- leden meer dan 900 kandidaten nodig zullen zijn. Belangstellenden mogen zich de komende tijd bij de partijleiding registreren. “We hebben strijders nodig die gemotiveerd zijn. Niet ter wille van de verkiezingen, maar ter wille van de broodnodige verandering”, zei Somohardjo.

Omkoop pogingen
De PL-voorman zei de aanwezigen dat er ongetwijfeld pogingen zullen worden gedaan om hen om te kopen, zodra bekend is dat zij bepaalde posten bekleden, zoals ressortraadslid, districtsraadslid of parlementariër. Hij wees ook op de mogelijkheid dat bepaalde stembureaus alleen door aanhangers van een bepaalde regeringspartij zullen worden bemand, waardoor de kans om fraude te plegen wordt vergroot.

Controle is in deze daarom extra belangrijk, hield hij de PL-achterban voor. Hij legde verder uit dat een goed verkiezingsprogramma, de juiste mensen met de juiste capaciteiten én verkiezingswinst essentieel zijn om de situatie in Suriname ten goede te keren. “Je kunt het beste programma hebben, als je de verkiezingen niet wint, is het zinloos. Je kunt het beste programma hebben en de verkiezingen winnen, maar als je geen uitvoeringscapaciteit hebt, is het ook zinloos.”

“De strijd zal zwaar zijn. De regeringspartijen zullen er alles aan doen om aan de macht te blijven, niet voor een beter Suriname, maar voor hun eigen belang. Wíj zijn degenen die moeten strijden voor een beter Suriname”, stelde Somohardjo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May