Drie politiemannen gehoord in zaak 488 kg cocaïne
19 Feb 2019, 20:32
foto


Drie getuigen zijn gehoord in de onderschepping van 488 kilo cocaïne in een vliegtuig maart vorig jaar. Het toestel was geland op het terrein van ondernemer Raj Oedit bij km 71,5 in het district Saramacca. In deze zaak staan de verdachten Harti L. en Dionnathan M. terecht. Drie politiemannen werden door kantonrechter Ingrid Lachitjaran maandag gehoord.

De getuigen hebben verklaard dat het om Surinaamse luchtruim ging en niet om dat van Guyana. Op de illegale landingsbaan van Oedit bevond zich een landbouwmachine. De mannen werden niet gedwongen om te landen. Volgens de politiemannen was het voertuig op de landingsbaan geplaatst, zodat de bemanning van het vliegtuig moest snappen dat ze niet zou mogen landen. Volgens de voorman kwam de opdracht van Oedit om de landbouwmachine op de baan te plaatsen.

Advocaat Irvin Kanhai die Oedit juridisch bijstaat, voerde aan dat de voorman bij de rechter-commissaris had verklaard dat hij de machine op eigen initiatief had geplaatst op de landingsbaan. In het vliegtuig werd een bol en waterfles aangetroffen. De drugs zaten hierin verstopt. De politie had de informatie dat er dagelijks twee tot drie vliegtuigen daar gingen landen. Besloten werd dit te onderzoeken.

De wetsdienaren volgen in twee helikopters en zagen een vliegtuig in de omgeving van Coppenamepunt. Vervolgens verdween het vliegtuig richting zuidwesten. De politie zette een achtervolging in en loste enkele schoten op het vliegtuig. Dit toestel had kogelinslagen en landde vervolgens op de landingsbaan van Oedit. Op 4 maart zal deze zaak verder behandeld worden. Twee andere getuigen zullen dan gehoord worden in deze drugszaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May