Dc Pansa verwelkomd in Moengo
06 Feb 2019, 15:21
foto
De districtscommissarissen Freddy Daniel en Kenya Pansa ondertekenen het protocol van overdracht. (Foto: RO/NII)


Het district Marowijne is opgedeeld in twee bestuursressorten. Districtscommissaris (dc) Kenya Pansa heeft de leiding van Marowijne Zuidwest overgenomen van haar collega Freddy Daniel. Zij zal vanuit Moengo opereren. Daniel heeft bestuursressort Noordoost onder zich, gevestigd in Albina. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling is ervan overtuigd dat Moengo alleen voordelen zal hebben aan een eigen dc.

De overdracht is zaterdag bekrachtigd met de ondertekening van het protocol van overdracht op het commissariaat te Moengo, in het district Marowijne. “Dit is meer dan gerechtvaardigd. De mensen in Marowijne maakten allang aanspraak op een zodanig beleid dat de dc altijd dichtbij is,” laat de minister optekenen via het Nationaal Informatie Instituut. Volgens Dikan had Moengo op basis van het decentralisatieproces allang aanspraak hierop.

Pansa gelooft in de potentie van het district. Ze vindt investeren in het menselijk kapitaal van groot belang om ontwikkeling in het gebied te brengen. Zij heeft de plaatselijke bevolking opgeroepen de handen in elkaar te slaan en samen met haar “dit mooi bestuursressort te brengen naar grotere hoogten".

Volksvertegenwoordiger Ronnie Brunswijk (ABOP) heeft bij de ondertekeningsceremonie iedereen in het bestuursressort opgeroepen om dc Pansa alle steun te geven zodat zij zonder koppijn haar werk kan doen. “Ik kan u alvast zeggen, dat u van mij de volledig steun hebt,” zei het Assembleelid. Brunswijk die zelf in Moengo woont, heeft aan het eind van zijn felicitatieboodschap de aanzet gegeven tot een staande ovatie voor de dc.

Daniel kan zich nu vanuit zijn standplaats in Albina volledig richten op de ontwikkeling van het andere deel van Marowijne. Hij hoopt dat beide bestuursressorten nu in de gelegenheid zijn om de opgelopen achterstanden in te lopen. Dc Pansa heeft eerder enkele jaren gediend in Brokopondo, maar zij droeg in oktober vorig jaar het district over aan collega Frederik Finisie.
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May
Tuesday 30 April