IMT stopt met 3-2 zegereeks Acoconut
04 Feb 2019, 03:56

Acoconut kon zondag thuis in het Ramkhelawan sportcomplex de zegereeks van twee op rij niet vervolgen. De boosdoener was Inter Moengo Tapoe (IMT). Na een ruststand van 2-1 won de club uit Moengo met 3-2. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd met veel loopwerk, waarbij Acoconut als underdog zijn huid duur heeft verkocht. Inter blijft ongeslagen en bezet de derde plek in deze Telesur/SVB 1e divisie competitie.

Acoconut kende in de laatste twee ontmoetingen een opleving door beide partijen in winst om te zetten. Inter daarentegen vergistte zich in Botopasie (2-2) en liet vorige week punten liggen. In deze ontmoeting speelden Acoconut én IMT sterk aanvallend. Vooral vanuit de flanken werd de aanval opgezocht. Een snelle uitbraak van Inter haalden ploegen uit evenwicht. Cerezo Haabo brak na een kwartier spelen vanuit links door, omspeelde de doelman en noteerde 1-0 voor IMT.

Ondanks de voorsprong nam Inter geen gas terug. Acoconut overigens ook niet. Er werd kort verdedigd en werd zoveel mogelijk getracht IMT in de buitenspelval te laten trappen. De strategie van Acoconut wierp vruchten af in de aanval. Inter beging een verdedigingsfout op rechts die door Acoconut resoluut werd afgestraft. Ogalfio Schmit kon de gelijkmaker na een breedtepass van dichtbij indrukken:1-1. Daarna kreeg Inter enkele goede kansen, maar de spelers faalden om te scoren. Na tal van kansen lukte het Inter kort vóór rust weer op voorsprong te komen. Haabo gaf de voorzet laag voor het doel waar Chamille Eduards klaar stond om in te tikken: 2-1.

De tweede helft was enkele minuten oud toen de arbiter voor handbal floot. Een verdediger van Acoconut speelde de bal met de hand in het strafschopgebied. Miguel Darson belastte zich met de strafschop en was trefzeker: 3-1.
Acocount gaf niet op en maakte niet lang hierna de aansluitingstreffer. Enundie Gatonie omspeelde zijn verdediger op links en kwam voor het doel. Met een schijnbeweging en een prachtig diagonaal genomen lob omspeelde hij doelman Obrendo Huiswoud: 2-3. In de laatste minuten werd een bal van Acoconut nog van de doellijn bij Inter verwerkt tot hoekschop. Inter trok met enkele goede kansen bij Acoconut toch aan het langste eind en nam zo de kostbare drie punten mee. Leo Victor en Robinhood completeren de top drie in deze competitie.