Strei! wil intrekken Wet Rij- en Voertuigenbelasting
29 Jan 2019, 19:21
foto


STREI! is op initiatief van Stephanie de Randamie van plan, na overleg met de raadsman Anand Biharie, een intrekkingsprocedure bij de Staat aanhangig te maken van de Wet Rij- en Voertuigenbelasting. Indien de dialoog niet tot een bevredigend resultaat zal leiden, zal een kortgedingprocedure alsook een bodemprocedure worden geïnitieerd.

Deze stap wordt ondernomen op grond van de onrechtmatige overheidsdaad volgens Strei! om de relevante wettelijke voorschriften van de Wet Rij- en Voertuigenbelasting onverbindend te verklaren, dan wel buiten toepassing te laten. Dit mede gegrond op de schending van constitutionele en overige relevante verdragsrechtelijke bepalingen die de beschermde belangen van de burgers waarborgen.

De kosten voor deze procedure bedragen minimaal SRD 5.000. Er is middels een inzamelingsactie besloten om gelden te werven in de samenleving. Surinamers hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep en vandaag is officieel de inzamelingsactie gesloten. Er is een totaal bedrag van SRD 5.827 opgebracht. Via een Facebook-poll van de ruim 1.400 uitgebrachte stemmen heeft 92% van de stemmers positief op de vraag gereageerd en wenst een rechtszaak te steunen.

In het kader van het publieke belang en wenselijk geachte onafhankelijkheid van enige partijpolitieke verbinding zal STREI! als politieke partij zich op gelijke voet met de betalende belanghebbenden participeren in de rechtszaak. De Randamie zal als initiatiefneemster het aanspreekpunt zijn. Betalende belanghebbenden hebben het recht in contact te treden met Anand Biharie.
STREI! zal enkel als deelnemer in het proces fungeren zodat er geen politieke inmenging plaatsvindt, zegt voorzitter Maisha Neus.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May