Verdachte met strafblad ontkent diefstal
29 Jan 2019, 04:40
foto


Murphy H. heeft op de rechtszitting van maandag tegenover kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor ontkend dat hij twee koffers had gestolen. Volgens de verdachte waren deze twee koffers apart geplaatst en bracht de politie hem ernaartoe. Op de rechtszitting beweerde deze verdachte dat hij geen enkele diefstal had gepleegd, terwijl hij bij de politie het feit wel had bekend.

Een politieman die gehoord werd op de rechtszitting verklaarde dat op 23 september van het afgelopen jaar de tweede koffer enkele meters verwijderd van de verdachte werd aangetroffen. Een burger wenkte de politieman en deze greep gelijk in. Zo werd de tweede koffer gevonden. Bij deze politieman had Murphy H. bekend dat de koffer van diefstal afkomstig was. Waar hij de koffers weggenomen had, had hij niet prijs gegeven. Op de camerabeelden en de foto’s is de verdachte duidelijk herkenbaar.

De kantonrechter merkte op dat Murphy H. drugsgebruiker is en dat hij drie pagina’s aan vonnissen op zijn naam heeft staan. Hij is meerdere malen in de periode van 1990 tot en met 2013 veroordeeld door diverse diefstallen. Op 25 maart zal officier van justitie, Bibian Tjin Liep Shie, het requisitoir houden in deze strafzaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May