Raj Paltantewari wint VES Masterthesisprijs 2019
25 Jan 2019, 20:41
foto
Raj Paltantewari gaat met US$ 1.000 naar huis. De prijs is gekoppeld aan de VES Masterthesis wedstrijd. (Foto: René Gompers)


De Vereniging van Economisten (VES) heeft voor de derde keer de VES Masterthesisprijs uitgereikt. De prijs is dit jaar gewonnen door Raj Paltantewari van het FHR Insitute for Higher Education. Het is de tweede keer op rij dat een afgestudeerde van dit instituut de wedstrijd voor beste afstudeerscripties op Masters niveau, wint.

Sinds 2016 houdt de VES een wedstrijd voor de schrijvers van master thesis met een economische oriëntatie. De competitie is onder andere bedoeld om excellente resultaten neer te zetten op wetenschappelijk niveau, verder studeren en ambitie te stimuleren, legt Dirk Currie van de beoordelingscommissie uit.

Dit jaar hebben drie afgestudeerden aan de wedstrijd meegedaan; de proefschriften worden door de onderwijsinstellingen zelf ingezonden. Winishka Sewnarain met Voorkoming van Money Laundering via het Bankwezen en Lucinda Lie A Ling met A Strategy for Gaining Trust in Information Technology Outsourcing, for Non-Competing Countries, waren de andere twee inzendingen.

Het proefschrift van Paltantewarie The motivational factors that influence youths to venture into entrepeneurschip in a government-oriented business environment is uiteindelijk als het beste gekozen. Paltantewarie mocht naar huis met een cheque voor duizend Amerikaanse dollar, gesponsord door Trustbank Amanah. “We hebben je girorekening al geopend en je pinpas al klaar liggen,” deelt CEO Maureen Badjoeri aan de winnaar mee. “Education is key voor verdere ontwikkeling.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May