DA'91: Moraal regering weerspiegeld in standpunt Venezuela
24 Jan 2019, 15:26
foto


DA’91 feliciteert het moedige Venezolaanse volk onder de bezielende leiding van Juan Guaidó, de nieuw ingezworen interim-president van de Bolivariaanse Republiek Venezuela, met het vreedzaam afschudden van de dictatuur en illegitieme heerschappij van Maduro. Op 23 januari 2019 ging het Venezolaanse volk massaal de straat op in ondersteuning van de voorzitter van de Nationale Assemblee van Venezuela en ondersteunden hem om het presidentschap op zich te nemen en zo de samenleving te leiden terug naar een veilige, democratische en vrije gemeenschap en zo af te rekenen met jaren van onderdrukking, honger en geweld.

DA’91 roept de Surinaamse regering andermaal op om het heilloze pad van ondersteuning van een illegitiem bestuur in Venezuela nu eindelijk te verlaten. Op dit cruciale keuzemoment zijn wij het aan onszelf als trotse natie verplicht om per direct ons buitenlands beleid, dat internationaal een reflectie is van ons karakter, te funderen op hoogstaande moraal en ethiek. Voortgaan met ondersteuning van mensenrechtenschenders, dictatuur en een verdiepende humanitaire crisis evenals een repressieve president Maduro, zet ons als land en elke burger in ons land te schande.

De actie van de burgers houdt ook een waardevolle boodschap in voor onze Surinaamse burgers, nl: geen enkele dictatuur en intimidatie zal stand houden tegenover een volk dat niet buigt!

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May