Kanhai: Geen bezwarende verklaringen tegen Oedit
15 Jan 2019, 00:00
foto
De ingang naar het terrein van de ondernemer Radj Oedit in Saramacca. De rechter heeft zich maandag georiënteerd op de plek. (Foto's: René Gompers)


Raadsman Irvin Kanhai zegt dat er geen bezwarende verklaringen zijn afgelegd tegen zijn cliënt, Radj Oedit, in de zaak waarbij in maart vorig jaar 460 kilo cocaïne is onderschept in een vliegtuig. Het toestel is geland op het terrein van ondernemer Oedit bij km 71,5 in Saramacca. De rechter heeft zich maandag ter plekke georiënteerd in aanwezigheid van onder andere de officier van justitie, advocaten en verdachten.

Kanhai zegt aan Starnieuws dat de rechter wilde weten waar het vliegtuig is geland en de cocaïne is uitgeladen. Het gaat om het perceel van Oedit. Kanhai benadrukt dat de piloot en de mede-inzittende in het toestel verklaard hebben dat de landing ergens anders moest plaatsvinden. Zij zijn gedwongen om te landen op het perceel van Oedit. Tot nu toe heeft niemand de naam van Oedit genoemd in deze zaak. Volgens Kanhai is zijn cliënt onschuldig.

Oedit is in Nederland aangehouden op basis van een rechtshulpverzoek dat ingediend is door Suriname. Oedit heeft zijn uitlevering aangevochten. De Nederlandse rechter moet een beslissing nemen over de uitlevering. In de zaak van de duikboot is de naam van Oedit niet genoemd. Hij is in die zaak niet aangemerkt als verdachte.

Op 18 februari wil de rechter nog een getuige horen in de zaak van het drugsvliegtuig. Wat Kanhai betreft is dat einde van de zaak. Daarna kan er vonnis worden geveld. Hij denkt niet dat Oedit nodig is in deze zaak. Hij is wel als verdachte gedagvaard. "Maar mijn cliënt weet van niets. De piloten zijn niet vrijwillig geland op zijn terrein. Zij zijn gedwongen geworden," voert de raadsman aan.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May