Maranatha geeft wervelend kerstconcert
24 Dec 2018, 02:48
Het Mannenkoor Maranatha heeft zaterdag een kerstconcert gehouden. “Nog een keer, nog een keer,” wordt er geroepen in de Congreshal na de vertolking van 'He’s Able'. De dirigent stemt even af, de roependen krijgen hun zin en wordt het lied nog een keer ten gehore gebracht. “Het concert is om de mensen in de kerstsfeer te brengen maar het is ook een benefiet,” deelt Henry Naarendorp voorzitter van Maranatha mee. Het koor doet volgend jaar mee aan een wedstrijd in Zweden.

Opvallend is het aantal jongerenkoren dat heeft deelgenomen aan het concert zoals het Jongerenkoor Maranatha, Hope & Togetherness en The Messengers of Good Peace & Hope. “Wij hebben vanavond de jongeren ook gepromoot,” licht Naarendorp toe. “Voor hen is het ook prettig om mee te doen, om te ervaren hoe het is, om het enthousiasme bij ze op te wekken.” Het Kerstconcert stond in het teken van verjonging en toekomstgerichtheid. De jeugdigen hebben niet teleurgesteld. Als heuse sterren hebben ze populaire gospels en stichtelijke liederen vertolkt.

“Jesus is the reason for this season,” benadrukt ceremoniemeester Anne-Marie Sanches enkele keren. Met volle overgave is de Christus met zang geëerd, geprezen en gedankt. Het publiek heeft op een gegeven moment ook een kerstlied gezongen. Sommige liederen hebben standvastigheid in Jezus benadrukt. “We willen het volk moed inspreken,” geeft Naarendorp aan. “Er is zoveel over hen gekomen het afgelopen jaar. Daarom proberen we het jaar op deze manier af te sluiten, zodat iedereen een beetje vrede in zijn hart heeft, en daarmee het nieuwe jaar kan beginnen.”

Maranatha doet volgend jaar weer mee aan een internationaal contest voor koorgroepen. De mannen gaan dit jaar naar Zweden. Maranatha is vaker in de prijzen gevallen op de internationale podia. De groep kan niet elk jaar aanwezig zijn op de competities om zodoende te blijven stijgen op de wereldranglijst geeft Naarendorp aan. Maranatha kan om de twee jaren naar het buitenland deelt hij mee. Er wordt hoog gemikt voor volgend jaar. “In 2016 zijn we in Barcelona en Nederland geweest. We hebben in Barcelona twee keer zilver gehaald en in Nederland goud. Dit keer gaan we naar Zweden en we zijn van plan om in alle gevallen goud te winnen.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May