Ambassadeur Chen kan werk formeel beginnen in China
21 Dec 2018, 02:48
foto
Ambassadeur Patty Chen tijdens haar beëdiging. (Foto: NII)


De Chinese president Xi Jinping heeft de geloofsbrieven van ambassadeur Patty Chen in ontvangst genomen. De plechtigheid vond dinsdag plaats in de Great Hall of the People van de Volksrepubliek China. Bij de aanbieding waren van Chinese zijde aanwezig Wang Yi, State Counsillor en de minister van Buitenlandse Zaken, alsook Zhao Bentang, directeur voor Latijns-Amerika.

Tijdens deze korte ontmoeting tussen ambassadeur Chen en president Xi Jinping is de belangrijkheid van de relatie tussen Suriname en de Volksrepubliek China benadrukt. De volledige toezegging voor ondersteuning is gedaan aan de ambassadeur in het uitoefenen van haar taken, ter facilitering van de verdere verdieping van deze historische relatie, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken via het Nationaal Informatie Instituut.

Ambassadeur Chen heeft eerder op 19 oktober 2018, kort na haar aankomst in de Volksrepubliek China een aanvang gemaakt met haar werkzaamheden, na eerst kopieën van haar geloofsbrieven aangeboden te hebben op het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Volks Republiek China en wel aan de Deputy Director-General of the Protocol Department Fan Yong.
Met de aanbieding van haar geloofsbrieven aan president Xi Jinping heeft ambassadeur Chen nu de formele procedure voor het functioneren als ambassadeur in de Volksrepubliek China afgerond. Zij is de vijfde tevens eerste vrouwelijke ambassadeur voor Suriname in de Volksrepubliek China.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May