Rechtszaak Flora vs SVB weer aan de orde
20 Dec 2018, 04:53
foto


De zaak waarbij sv Flora een rechtszaak had aangespannen tegen de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) is weer aan de orde. De SVB had reeds groen licht gegeven aan Santos om dit weekeind te mogen voetballen, maar moest van de rechter weer op de rem trappen. De wedstrijd die voor zaterdag gepland stond tussen Broki en Santos in de Eerste Divisie in het Zichem Sportcomplex, is uitgesteld tot nader order.

Ook Flora stond voor zondag 23 december geprogrammeerd in de tweede divisie tegen Slee Jr. Volgens competitiemanager Ashok Bainath Sah is ook deze wedstrijd uitgesteld. Dit geldt ook voor de bekerwedstrijden van Santos en Flora waarvan de datum nog niet was vastgesteld. In deze zaak gaat het om een tweede kort geding van sv Flora. In het eerste geval had de rechter zich niet ontvankelijk verklaard. SVB stelde zich toen door deze verklaring op het standpunt te mogen handelen en de ploegen te programmeren voor wedstrijden. Echter is de SVB door het tweede kort geding teruggefloten.

Flora meent dat de SVB de club het vorige seizoen ten onrechte drie competitiepunten in mindering heeft gebracht en eist dat dit besluit wordt teruggedraaid. Indien de vereniging de drie punten had gekregen, zou er een beslissende wedstrijd moeten volgen om uit te maken of zij in de hoogste divisie zou worden toegelaten. Het gevolg van de punten mindering is dat Flora de boot in de eerste divisie heeft gemist en nu weer in de tweede divisie moet voetballen.

Ook had Flora aan de rechter gevraagd dat Santos niet in actie komt, totdat er een rechtelijk besluit is genomen. Deze zaak begon allemaal met een ordinaire vechtpartij die het vorige seizoen is uitgebroken tussen Flora en Santos waaraan ook supporters hebben meegedaan. Flora is van mening dat de straf onterecht was.

Zowel de eerste divisie als de tweede divisie voelen de gevolgen van de zaak Flora vs SVB. Beide competities zijn nu afhankelijk van de uitspraak van de rechter. SVB laat zich niet afschrikken en voetbalt verder.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May