Regering houdt zich niet aan afspraken met DNA
18 Dec 2018, 15:22
foto
Assembleelid Mahinder Jogi stelt vragen over de vertegenwoordiging van de regering. (Beeld: DNA)


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) heeft vanmiddag aangekaart dat de regering het niet nauw neemt met De Nationale Assemblee (DNA). President Desi Bouterse komt sporadisch in het college. Hetzelfde gedrag vertoont vicepresident Ashwin Adhin. Minister Soewarto Moestadja die regeringscoördinator is in DNA is eveneens afwezig. Met de waarneming is belast minister Edgar Dikan, die ook niet aanwezig was vandaag.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons stelde dat de opmerking van Jogi terecht is. Er zijn afspraken met de regering over de vertegenwoordiging. Dit kwartaal is het vaak voorgekomen dat de regering zich hier niet aan houdt. Simons deelde mee dat het steeds moeilijker wordt om vergaderingen uit te schrijven omdat deze steeds aangepast moet worden aan de beschikbaarheid van de regering. Het gevaar bestaat dat niet alle wetten die behandeld moeten worden, afgerond kunnen worden.

Deze opmerkingen werden geplaatst bij de behandeling van de ontwerpwet 'ID-Kaartenwet 2018'. Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie deelde mee dat zijn collega Dikan een dringende verplichting had in Brokopondo. Hij is onderweg naar de vergadering.

Asiskumar Gajadien (waarnemend fractieleider van de VHP) voerde aan dat de regering een loopje neemt met DNA en totaal geen respect toont. Omdat het geld kost om vergaderingen uit te schrijven, zal zijn fractie meewerken om verder te gaan. NDP-fractieleider André Misiekaba vindt ook dat de regering in de juiste formatie aanwezig moet zijn, maar in belang van de samenleving vindt de vergadering normaal voortgang. Volgend jaar zal strakker worden getrokken aan de vertegenwoordiging van de regering.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May