Jack Menke op werkbezoek in India
06 Dec 2018, 00:57
foto
Ambassadeur Aashna Kanhai en Jack Menke met vertegenwoordigers van verschillende Indiase universiteiten.


Jack Menke, voorzitter van het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) heeft op uitnodiging van de Indian Council for Cultural Relations (ICCR) een werkbezoek aan India gebracht. In een week tijd heeft Menke gesprekken gevoerd met de leiding van vijf Indiase Universiteiten, de Jawaharlal Nehru University, Delhi University, Jamia Milia Islamia University, de Benares Hindu University en de Universiteit van Rajasthan.

De leerstoel Indian Studies voor de AdeKUS was een belangrijk motief van het bezoek en de ICCR heeft de coördinerende rol op zich genomen bij de oriëntatie van Menke. Deze leerstoel zal niet meer lang op zich laten wachten en zal mogelijk multidisciplinair zijn.

Met docenten van de Jawaharlal Nehru University is de mogelijkheid besproken om gastdocenten uit India naar de AdeKUS te sturen met ondersteuning van ICCR. Het ICCR zal daar nog een besluit over nemen. Er is ook gekeken naar mogelijkheden voor studiebeurzen voor Adek-studenten voor hun Master-titel aan Indiase universiteiten.

De Surinaamse ambassadeur in India, Aashna Kanhai, had tijdens het bezoek een diner georganiseerd voor Menke en vertegenwoordigers van verschillende universiteiten. Er zijn daarbij aftastende gesprekken gevoerd.

Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February