Rechter wil zich oriënteren op plek landing drugsvliegtuig
04 Dec 2018, 15:57
foto


In de beklaagdenbank verschenen tegenover kantonrechter Ingrid Lachitjaran de verdachten Hartiluis L. en Dionathan M. Zij worden samen met Ramchender (Radj) Oedit ervan beschuldigd dat zij de Wet op Verdovende Middelen overtreden hebben en deelname aan een criminele organisatie.

De kantonrechter heeft besloten om de plek waar het vliegtuig met de cocaïne is geland in Saramacca, aan te doen. Zij heeft een decente gelast. Het verhoor zal op 14 januari dan op locatie geschieden. Oedit tegen wie een rechtshulpverzoek is gedaan bij Nederland, is nog niet in het land. Tegen hem is ook een opsporingsbevel uitgevaardigd.

De verdachten worden verweten dat zij tezamen en in vereniging op verschillende tijdstippen in maart 2018 in het district Saramacca opzettelijk in- of uitgevoerd hebben een hoeveelheid cocaïne met een gewicht van 488,68 kilogram. De drugs waren in 420 pakken verdeeld.

De drugs waren vermoedelijk uit Venezuela afkomstig en werden per vliegtuig overgevlogen naar het landbouwterrein van Oedit te Saramacca. Daar was er een betonnen baan aangelegd, zodat de drugs ingevoerd konden worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Saturday 19 September
Friday 18 September
Thursday 17 September