Tyrone Spong lost belofte in
03 Dec 2018, 03:38
foto
Tyrone Spong maakt zich op voor een gevecht voor 'eigen publiek' op 21 december in de Anthony Nesty Sporthal. (Beeld: Purple Promotion)


Op 21 december zal Tyrone Spong op het boks evenement The King Returns To His Jungle in de Anthony Nesty Sporthal zijn 'WBC Heavy Weight Title' verdedigen. Zijn tegenstander is Pedro Otas, nummer 2 zwaargewicht kampioen van Brazilië. Hij staat bekend om zijn vele 'knock outs' en komt uit Sao Paolo. Voor Spong staat er met deze bokspartij heel veel op het spel, omdat hij altijd voor 'eigen publiek' heeft willen vechten en ook een belofte tegenover president Desi Bouterse inlost dat hij in Suriname zijn titel komt verdedigen.

Purple Promotion en A and T Event Promotions uit Miami Florida zeggen de droom van Spong te verwezenlijken om in zijn geboorteland voor eigen publiek, een boksgevecht te organiseren. Er is een contract hiertoe getekend met toestemming van de World Boxing Council voor het WBC-Wereld Zwaargewicht Titel gevecht van Spong in Suriname samen met nog 5 andere bokspartijen waarvan 2 andere titelgevechten. De World Boxing Council is de grootste en meest prestigieuze wereldwijde boksbond opgericht sinds 1963.

Tyrone Spong ook bekend als 'The King of the Ring' heeft in 2015 zijn intrede gedaan in professioneel boksen en heeft al 12 gevechten achter de rug, waarvan allemaal gewonnen door middel van knock out.

Purple Promotion heeft de verantwoordelijkheid van dit boksevenement van wereldklasse op zich genomen om voor Suriname als gastheer op te treden onder de strenge regels van de World Boxing Council.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May