Invallen bij hoofdkantoor Deutsche Bank
29 Nov 2018, 09:11
foto
Politieauto's waren te zien bij het hoofdkwartier van de Deutsche Bank in Frankfurt. (Foto: Reuters)


Openbare aanklagers hebben invallen gepleegd op het hoofdkantoor van de Deutsche Bank in Frankfurt. De invallen hebben te maken met een onderzoek naar het witwassen van geld.

De officier van justitie van Duitsland beweerde dat twee medewerkers geholpen hebben bij het witwassen van geld van criminele activiteiten. Politiewagens werden gezien buiten de torenblokken die het hoofdkwartier van de grootste bank van Duitsland huisvesten.

Andere Deutsche kantoren in de stad werden doorzocht in een operatie waarbij ongeveer 170 politie en functionarissen waren betrokken. Officieren van justitie onderzoeken of het personeel van Deutsche Bank klanten heeft geholpen bij het opzetten van offshore-rekeningen om "geld over te schrijven van criminele activiteiten".

Het onderzoek werd aangewakkerd door onthullingen in de 'Panama Papers' in 2016. Eén van de meest gesloten bedrijven, het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca lekte twee jaar geleden een enorme hoeveelheid informatie.

Andere banken, waaronder de Nordea in Zweden en de Duitse Handelsbanken, zijn beboet door informatie in de Panama Papers. De aandelen van Deutsche Bank daalden met 3% nadat het nieuws over de inval bekend werd. Het bedrijf bevestigde dat de politie verschillende locaties in Duitsland was binnengevallen en dat het volledig met het onderzoek samenwerkte.

Papierwerk en elektronische documenten werden door functionarissen in beslag genomen tijdens de razzia's op de eigendommen van de bank.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May