Verdachte hoort strafeis van een jaar voor bedreiging
23 Nov 2018, 00:51
foto


Firozkhan M. wordt ervan verdacht dat hij diverse bedreigingen heeft geuit. Ook zou hij de Vuurwapen wet hebben overtreden. Hij zou zijn ex- partner en diens vriend hebben bedreigd met een illegaal jachtgeweer. Op de rechtszitting van donderdag eiste officier van justitie, Melanie van Dijk, een celstraf van twaalf maanden waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest en een proeftijd van drie jaar.

Van Dijk achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen. De verdachte heeft de bedreigingen steeds ontkend. Hij had een relatie van zeven jaar met zijn ex-vrouw. Uit deze relatie zijn er kinderen geboren. Enkele jaren terug zette zijn ex-vrouw een punt achter de relatie. Zij heeft nu een andere vriend. De verdachte bleef haar, de vriend en de kinderen bedreigen met de dood. Op een gegeven moment ging hij naar een winkel waar de vriend van zijn ex-vrouw ook was. Hij bleef de man bedreigen en de winkelier heeft dit verklaard aan de politie.

De politie trof het illegale jachtgeweer en zes scherpe patronen thuis bij de verdachte aan. Het wapen had de man gewikkeld in een rode doek en in zijn zitbank verstopt. Op 13 december zal advocaat Kries Bhoendie pleiten voor zijn cliënt.


Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May