American Airlines lanceert directe vluchten naar Guyana
22 Nov 2018, 07:29
foto


American Airlines heeft officieel nieuwe non-stop vluchten van Miami naar Guyana gelanceerd. De nieuwe vluchten, die vandaag –donderdag- beginnen, zullen vier keer per week worden uitgevoerd. De koerier zal binnenkort meer vluchten toevoegen aan zijn schema, zeiden Guyanese functionarissen in een verklaring.

"Nu Guyana een nieuw ontwikkelingstraject begint, hebben we de nadruk gelegd op het verbeteren van onze lucht- en landverbindingen", zei de Guyaneze minister van Buitenlandse Zaken, Carl Greenidge. "Onze geografische locatie biedt ons een unieke kans om mogelijk een knooppunt te worden tussen Zuid-Amerika en de rest van de wereld. Als erkenning hiervoor en het toenemende aantal bezoekers aan Guyana, zijn we begonnen aan de uitbreiding van de Cheddi Jagan International Airport."

Guyana wordt de 19e bestemming voor de Amerikanen in Zuid-Amerika, een stimulans voor een land waar het hoofdkantoor van de Caribische Gemeenschap, het regionale economische blok, is gevestigd.

American Airlines is nu de enige in de Verenigde Staten gevestigde luchtvaartmaatschappij die vluchten aanbiedt van en naar Guyana, aldus Robert Wirick, managing director van internationale overheidszaken bij de vliegmaatschappij. De nieuwe vluchten komen omdat Guyana een zeer sterke groei van het toerisme ziet. Volgens cijfers van de Caribische Toerisme Organisatie hebben in de eerste helft van dit jaar bijkans 135.000 toeristen Guyana aangedaan. Dat is in vergelijking met dezelfde periode in 2017 een groei van 18,3 procent, de hoogste in de Caribische regio dit jaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May