Asfaltering wegen Zorg en Hoop verloopt vlot
01 Nov 2018, 20:48
foto
De asfalteringswerkzaamheden aan de Stanvastestraat worden deze maand afgerond. Daarna volgt de Phloxstraat. (Foto: NII)


In november worden de asfalteringswerkzaamheden van de Stanvastestraat te Zorg en Hoop afgerond. In maart is de rehabilitatie van enkele wegen in deze woonomgeving begonnen.

Het werk vordert vlot, laat Ferdinand Wongsoredjo, projectcoördinator van het aannemingsbedrijf Tjongalanga NV, weten via het Nationaal Informatie Instituut. “Voordat we gestart zijn met het asfalteren, werden de bermen aangepakt. Waar nodig zijn er rioleringsbuizen onder de bermen geplaatst. De bermen beschikken nu over klink- en scherpzand. Ook de fundering van de wegen is geplaatst," legt Wongsoredjo uit.

Momenteel is het bedrijf bezig met de binderlaag, de eerste asfaltlaag, die een dikte heeft van 5 centimeter. Daaronder bevindt zich een basecourselaag, grindmateriaal, met een dikte van 20 centimeter. Na het afronden van de Stanvastestraat deze maand, kan aangevangen worden met de werkzaamheden aan de Phloxstraat en de overige wegen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May