Assembleeleden willen opheldering over SLM
26 Oct 2018, 02:53
foto
Melvin Bouva, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee eist opheldering over SLM. (Foto: Raoul Lith)


De vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva (NDP) en NPS-fractieleider Gregory Rusland hebben indringende vragen gesteld over het reilen en zeilen binnen de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Er is een brief van de bond bij dit staatsbedrijf binnengekomen bij De Nationale Assemblee. Het personeel voelt zich beknot door de directie. De Assembleeleden willen opheldering van de regering hierover.


Bouva wil weten wat er gebeurt bij de SLM. Er worden ernstige verwijten gemaakt aan het adres van de directie. Bouva wil weten welke procedure is gevolgd rond de verkoop van Residence Inn. Rusland vraagt om transparantie. Een goed overleg tussen bond en directie is volgens hem noodzakelijk.

In de brief van de bond wordt aangegeven dat door de houding van de directie er vertraging is opgetreden in de cao-onderhandelingen over 2018/2019. De bond zegt steeds open te staan voor een gesprek en heeft dat schriftelijk en mondeling aangegeven. De directie wordt in gebreke gesteld over wat de bond noemt 'onbehoorlijk gedrag jegens de industriële partner.

De bond is er ook niet over te spreken dat de directie geen overleg pleegt alvorens over te gaan tot het delegeren van bevoegdheden naar leidinggevende medewerkers. De directie dient zich te houden aan afspraken die vastgelegd zijn in de cao.

In De Nationale Assemblee is er duidelijkheid gevraagd. Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft door uitstedigheid geen opheldering kunnen geven aan het college.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May