Bond Berenstein wil snel aan de slag bij CBvS
25 Oct 2018, 05:14
foto
De handtekeningen van de leden van de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname.


De leiding van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) krijgt vandaag een brief van vakbondsleider Robby Berenstein om ontvangen te worden. Het bestuur Centrale Bank Werknemers Organisatie (CBWO), onder leiding van Berenstein, heeft 120 stemmen (83,9%) gekregen tijdens een referendum dat gehouden is door de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname.

Uit het proces-verbaal van de Bemiddelingsraad, dat gestuurd is naar president Glenn Gersie van de CBvS, blijkt dat het aantal stemgerechtigde leden 200 is. Hiervan hebben 143 personen (71,5%) gestemd. Het bestuur van de Algemene Bond voor Bankpersoneel in Suriname kreeg slechts 23 stemmen (16,1%). Geen enkel stembiljet was ongeldig.

De Bemiddelingsraad stelt vast dat CBWO de wettige vertegenwoordiger van de cao-werknemers van de CBvS is. Berenstein als voorzitter van de bond is de rechtmatige vertegenwoordiger, deelt de Bemiddelingsraad mee aan Gersie.

Berenstein zegt aan Starnieuws dat de bankpresident het proces-verbaal heeft ontvangen van de Bemiddelingsraad. Gersie is dus formeel op de hoogte van de uitslag. "Wij willen zo snel mogelijk worden ontvangen voor een kennismakingsbezoek," deelt Berenstein mee. Hij is ook voorzitter van de vakcentrale C-47.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May