17 personen gedecoreerd voor bijzondere bijdrage
20 Oct 2018, 00:00
foto
De gedecoreerden worden gefeliciteerd. Micle Fung You Kee is een van de personen die vrijdag in het presidentieel paleis is onderscheiden. (Foto's: NII)


Zeventien personen zijn vrijdag gedecoreerd door vicepresident Ashwin Adhin. Dit met het oog op 165 jaar Chinese immigratie op 20 oktober. De decoraties zijn een blijk van waardering voor de wijze waarop de personen zich hebben ingezet.

“Het is immers al 165 jaar dat wij Surinamers de bijdrage van deze groep blijven verwelkomen in onze nationale ontwikkeling”, zegt Adhin. Nazaten van Chinese immigranten leveren hun aandeel aan de multi-etnische samenleving in Suriname. De integratie van deze groep Surinamers is niet altijd over rozen gegaan.

Vanaf het moment van 20 oktober 1853 toen de eerste 14 chinezen uit Java in Suriname aankwamen, is er vanuit die groep hard gewerkt, vaak dag en nacht, is er een enorme bijdrage geleverd aan de opbouw van Suriname. “Aan de vooravond van de viering kunnen wij concluderen dat de integratie in de Surinaamse samenleving succesvol is geweest. We zien mannen en vrouwen van de nazaten uit de eerdergenoemde groep vrijwel terug in alle sectoren, uiteenlopend van handel, onderwijs, openbaar bestuur en de medische sector”, voerde de bewindsman vrijdag aan.

Elf personen zijn benoemd tot Ridder in de Ere Orde van de Palm, vier tot Officier in de Ere Orde van de Palm en twee tot Commandeur in de Ere Orde van de Palm, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Wednesday 12 August
Tuesday 11 August