Pengel: Naast Dalian 4 ook aanpak 10 km aan wegen
05 Oct 2018, 02:22
foto
Minister Patrick Pengel van OWT&C geeft de stand van zaken over aanpak van diverse wegen. (Foto: Raoul Lith)


Verschillende wegen worden landelijk aangepakt. Naast de wegen die voorkomen in het Dalian 4 project, zal het ministerie van Openbare Werken,
Transport en Communicatie (OWT&C) landelijk ook 10 kilometer aan weg aanpakken. Hierin zijn onder andere opgenomen Pontbuiten, Latour en Ramgoelamweg. De smalle wegen zullen worden bestraat aangezien de asfaltmachine deze wegen niet kan aandoen. Intussen wordt Dalian 5 voorbereid voor volgend jaar. Dit zegt minister Patrick Pengel.


De bewindsman noemt verschillende wegen op die aangepakt worden. Fase 1 tot en met 3 voor de asfaltering van Jenny naar Henar zal uitgevoerd worden door Baitali NV. De aanbesteding voor fase 4 en 5 volgt binnenkort. Tjonga Langa is bezig met Henry Fernadesweg naar Monkshoop. Bij 5e Rijweg komt er een aanpassing voor een voetpad, waardoor voetgangers veilig gebruik kunnen maken van de weg. Dit zal een extra 2 miljoen dollar kosten.

De riolering van de Zwartenhovenbrugstraat vordert, waardoor de afwatering van de binnenstad enorm zal worden verbeterd. Na de Wagenweg- en Burenstraat zal de horde de kruising met de dokter Sophie Redmondstraat genomen worden. De minister merkt op dat op deze belangrijke kruising tijdens de werkzaamheden extra veiligheidsmaatregelen zullen worden genomen. In Pikin Saron schiet het werk op. Dalian is bezig met de Martin Luther Kingweg en de verbindingsweg met Kennedy Highway. De verbindingsweg zal de Indira Gandhiweg ontlasten, omdat het verkeer van Zanderij naar Paramaribo naar de Martin Luther Kingweg zal worden gedirigeerd. Het zal een jaar duren voor deze weg af is.

De werkzaamheden aan de Coesewijnebrug zijn ook op schema. Er was wat vertraging opgetreden, omdat ook de nutsbedrijven SWM, EBS en Telesur werkzaamheden moesten verrichten, maar op de oplevering zal dit geen impact hebben, legt Pengel uit. De Weg naar Langa Tabbetje zal in samenwerking met Newmont Suriname worden aangepakt. Ook de conditie van enkele bruggen moet worden verbeterd.

Wat de financiering van de 10 kilometer weg betreft, zegt de minister dat deze uit de eigen begroting zal geschieden. Zijn collega van Financiën heeft de toezegging gedaan dat het in orde komt. De mensen van Ephraimzegen zijn dolbij dat na een stop van twee jaar de weg weer wordt aangepakt. Het werk aan de Latourweg is ook enige tijd gestopt om een financieringsissue, maar is nu op de begroting van 2019 opgebracht. De minister zegt dat de infrastructurele projecten nauw worden gemonitord, zodat er geen vertragingen optreden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May