Nieuwe afdeling OWT&C doorgeefluik van klachten
04 Oct 2018, 22:25
foto
De onlangs in het leven geroepen Burger Informatie Unit is gehuisvest op de begane grond van het OWT&C-hoofdkantoor aan de Mr. J. Lachmonstraat. (Foto: OWT&C/NII)


Bij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), is onlangs de Burger Informatie Unit (BIU) in het leven geroepen. De afdeling is gehuisvest op de begane grond van het hoofdkantoor aan de Mr.J. Lachmonstraat. De unit verwerkt klachten van burgers en men kan er vergunningsaanvragen indienen, of navraag doen naar deze.

De unit zorgt voor het doorgeleiden van de informatie naar de desbetreffende afdelingen. Behalve de distributie zorgt de unit ervoor dat er een follow up gepleegd wordt, met betrekking tot afhandeling van de klachten door de betreffende diensten. Er zullen ook veldoriëntaties gepleegd worden en burgers krijgen van de afdeling te horen hoe het ministerie inspeelt op hun problemen. Hierbij zullen de ressortraads- en districtsraadsleden betrokken worden. De BIU zal alle binnengekomen en het aantal afgehandelde klachten bijhouden.

Voor elke aanvraag of melding geldt een standaardprocedure en of looptijd. Er is gekozen voor een pilot periode van een maand, waarna er een evaluatie zal plaatsvinden. Na deze evaluatie zullen indien nodig aanpassingen worden gepleegd en zal de unit officieel van start gaan met zijn werkzaamheden, meldt OWT&C, via het Nationaal Informatie Instituut. De BIU is onder meer te bereiken op het nummer 531491.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May