Presidentiële onderscheiding voor Ramon Ramsodit
03 Oct 2018, 04:29
foto
Ramon Ramsodit (2e van links) met zijn onderscheiding. Links Ram Rambaratsingh. Rechts Melvin Linscheer en Tijdelijk Zaakgelastigde Ebu Jones op de Surinaamse ambassade.


Ramon Ramsodit, gewezen president van stichting Satya Dharma, is maandag namens president Desi Bouterse, gedecoreerd door de tijdelijk zaakgelastigde Ebu Jones op de Surinaamse ambassade in Den Haag. Ramsodit is benoemd tot Officier van de Ere-Orde van de Gele Ster. Zijn jarenlange onbaatzuchtige bijdrage aan de samenleving in Suriname én Nederland is beloond met deze onderscheiding.

Deze onderscheiding is geschied op voordracht van Jules Wijdenbosch, Melvin Linscheer, Ram Rambaratsingh (gewezen voorzitter van de Satya Dharma) en Vijay Gangadin. Jones heeft in zijn toespraak de toewijding van Ramsodit aan Suriname benadrukt en aangegeven dat hij zich langer dan 25 jaar heeft ingezet voor Surinamers en voor de ontwikkelingsrelatie tussen Hoogvliet en Suriname.

Voor wat zijn bijdrage aan Suriname betreft, valt onder meer te noemen dat Ramsodit in 2002 onbezoldigd directeur werd van de Paramaribo Zoo en gezorgd heeft voor de samenwerking tussen Diergaarde Blijdorp en Paramaribo Zoo. Tezamen met Ram Rambaratsingh en toenmalig Tweede Kamerlid Harry van Bommel heeft Ramsodit het mogelijk gemaakt, dat de Surinaamse studenten tegen een gereduceerd tarief aan de Open Universiteit in Nederland mogen studeren. Na de studie succesvol te hebben afgerond krijgen deze een door Nederland erkende diploma.

Ramsodit vindt dat Suriname in de toekomst zijn kader binnen eigen gelederen moet vormen, waar nodig ondersteund met de diaspora uit Nederland. Ramsodit heeft alle Surinaamse studenten verbonden aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Juridische Faculteit) een gratis abonnement op het blad Ars Aequi, het grootste juridische tijdschrift en online platform van Nederland, geboden. De abonnementskosten worden door hem gedragen.

Samen met Rambaratsingh is Ramsodit bezig de mogelijkheden te bekijken voor de afschaffing van de visumplicht voor Surinamers die voor toeristische doeleinden naar Nederland willen afreizen. Verder heeft hij in zijn hoedanigheid van president van Satya Dharma de afgelopen 25 jaar veel Surinaamse Nederlanders in het zonnetje gezet door hen voor te dragen voor een Gemeentelijke dan wel Koninklijke onderscheiding.

Ramsodit is enorm vereerd met deze onderscheiding. “Dit maakt mij zeer emotioneel en zeker om de onderscheiding te ontvangen op 2 oktober, de geboortedag van één van mijn idolen, de heer Mahatma Gandhi”. Hij heeft aangegeven deze onderscheiding niet alleen voor zichzelf te accepteren, maar ook in naam van zijn moeder en wijlen vader, alsook in naam van zijn gezin, zonder wie dit allemaal niet mogelijk zou zijn geweest.

“Ik wil de president van de Republiek Suriname, tezamen met zijn kabinet, inclusief de heren Wijdenbosch (politieke guru), Linscheer, alsook het bestuur van de Satya Dharma, in het bijzonder de heer Ram Rambaratsingh en mijn politieke goede vriend Harry van Bommel, bedanken voor deze erkenning en meer in het bijzonder voor hun eigen vertrouwen in mij gesteld," zegt Ramsodit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May