President toont optimisme bij presentatie jaarrede
01 Oct 2018, 11:32
foto
President Desi Bouterse begroet het vaandel van het Korps Politie Suriname. Vóór het uitspreken van de jaarrede, inspecteert de president de erewacht van deze gewapende macht. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse toont zich optimistisch over de ontwikkelingen die volgend jaar kunnen worden verwacht. Tijdens de presentatie van de jaarrede in De Nationale Assemblee benadrukt het staatshoofd dat "een trend is van een matig toenemende stijging van de inkomsten". De inkomsten van de Staat door betere toerusting van de Belastingdienst zal ook structureel toenemen.

Bouterse merkt op dat het met de mijnbouwsector ook beter gaat. Nieuwe productie komt op gang, terwijl de wereldmarktprijzen zijn gestegen. De inflatie is beteugeld, en de wisselkoers reeds anderhalf jaar stabiel is. De economie is stabiel in vergelijking met de afgelopen twee jaren.

De president maakt zich wel ernstige zorgen over de gezondheidszorg, waarin veel geld wordt gepompt. De gezondheidszorg lijkt een bodemloze put. Deze kwestie zal samen met alle betrokkenen dringend worden aangepakt. Jaarlijks worden er miljarden aan subsidie gegeven. Het sociaal contract blijft recht overeind staan.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May