Suriname en Rusland tekenen overeenkomsten
28 Sep 2018, 22:39
foto
Minister van Buitenlandse Zaken (Buza), Yldiz Pollack-Beighle, en haar ambtsgenoot van de Russische Federatie, Sergei Lavrov, tekenen een overeenkomst.


Minister van Buitenlandse Zaken (Buza), Yldiz Pollack-Beighle, heeft afgelopen week in New York, een bilateraal onderhoud gehad met haar ambtgenoot van de Russische Federatie, Sergei Lavrov. De bespreking was gericht op het versterken van de bilaterale banden tussen de landen en de noodzakelijke diversificatie van de economie. Tijdens het onderhoud zijn twee overeenkomsten getekend.

De overeenkomsten betreffen reguliere politieke consultaties tussen de beide ministeries van Buitenlandse Zaken en het reguleren van het visum-vrij personenverkeer tussen Suriname en Rusland. Met de ondertekening van de visum-vrije overeenkomst met Suriname, heeft de Russische Federatie nu met alle landen in Zuid-Amerika visumvrij verkeer geregeld.

Pollack-Beighle is in New York voor het bijwonen van de 73ste sessie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN). Zij voert tevens gesprekken met diverse ambtgenoten. Suriname is onder meer gericht op het uitdiepen van zijn relatie met de BRICS-landen, meldt de voorlichting van Buza, via het Nationaal Informatie Instituut.

De ministers hebben gesproken over de noodzaak voor het leggen van een juridische basis voor het creëren van voorwaarden ter bevordering van de economische betrekkingen. Met name wordt gedacht aan het aangaan van overeenkomsten voor het promoten van investeringen en vermijden van dubbele belasting.

De minister van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie zal dit jaar nog een bezoek brengen aan Suriname. Ook zullen de regeringen van de twee landen werken aan een ontmoeting tussen hun respectieve staatshoofden in 2019, meldt Buza.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May