Digitalisering overheidspersoneelsadministratie vordert
29 Sep 2018, 16:46
foto


De digitalisering van de overheidspersoneelsadministratie is in volle gang. Om de digitalisering optimaal te doen functioneren, is het wel belangrijk dat alle ministeries hun afschriften op tijd naar de afdeling Centrale Personeelsadministratie (CPA) van Binnenlandse Zaken (Biza) opsturen, zegt Vergillio Rebin, onderdirecteur Algemeen Beheer, tevens coördinator van het digitaliseringsproject.

Het project is onderdeel van de transformatiegedachte die minister Mike Noersalim van Biza als prioriteit stelt. De afdeling CPA beheert de personeelskaarten met gegevens van ambtenaren van verschillende ministeries. “Dit zal maken dat bij een eventuele bevordering of benoeming van een personeelslid van een ministerie, wij de actuele informatie hebben van het dienstverloop van dat personeelslid”, zegt Rebin.

Rebin geeft aan dat de afschriften die vanuit de verschillende ministeries binnenkomen, in deze fase van het proces niet meer handmatig worden verwerkt, maar digitaal. De volgende stap is dat elk personeelslid van een bepaalde sectie binnen CPA, met een druk op de knop een personeelskaart tevoorschijn moet kunnen halen”.

Een personeelskaart bevat naast de persoonsgegevens, ook alle andere gegevens van de ambtenaar, zoals diensttijd, verloven, gratificaties en opleidingen van een ambtenaar. Deze gegevens zijn nu ingevoerd in het digitaal systeem. Hoofd ICT-Biza Henk Sidoel, zegt dat de digitalisering veel managementinformatie levert voor het uitstippelen van beleid.

Biza heeft in het kader van het transformatiebeleid beleidsdoelen geschreven voor haar ICT-afdeling. Het ICT-plan omvat transformatie van de dienstverlening naar alle ambtenaren. De afdeling CPA van het ministerie is hiervoor verantwoordelijk, meldt de communicatie-unit van Biza, via het NII.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May