Suriname Herald rectificeert foute berichten over president
26 Sep 2018, 10:30
foto


Suriname Herald heeft de onjuiste berichtgeving over president Desi Bouterse gerectificeerd. Het staatshoofd had via zijn advocaat Irvin Kanhai een rectificatie geëist. De nieuwssite had gemeld dat de president onwel is geworden en acuut naar Cuba is vertrokken. Het medium rectificeerde uiteindelijk dat Bouterse niet naar Cuba is gegaan, maar wel onwel werd en naar het Militair Hospitaal is vervoerd. Niet nadrukkelijk is teruggenomen dat de berichten pertinent onjuist zijn.

De rectificatie:
"Time Media N.V. als uitgever van Suriname Herald deelt hierbij uitdrukkelijk mede dat het nimmer de bedoeling was om met deze berichtgeving, Desire Delano Bouterse, President van de Republiek Suriname te beledigen.
Het is nimmer de bedoeling geweest om met deze berichtgeving via Suriname Herald de reputatie, eer en goede naam van genoemde Bouterse, Desire Delano aan te tasten dan wel te schaden.

De hoofdredacteur noch Suriname Herald hebben nooit de intentie gehad om middels het verspreiden van deze berichten onwaar of beledigend of belastend jegens hierboven genoemde te zijn.

Ten aanzien van deze berichten erkent Time Media N.V. dat de zorgvuldigheid en nauwgezetheid beter in acht genomen hadden moeten worden alvorens tot publicatie over te gaan.

Indien deze berichtgeving ongerief heeft veroorzaakt voor de heer Desire Delano Bouterse, President van de Republiek Suriname, dan bieden Suriname Herald, de hoofdredacteur en alle betrokken medewerkers hierbij hun verontschuldigingen aan."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May