Uur van de waarheid voor politici en politieke partijen
25 Aug 2018, 05:58
foto


Het is jammer maar alleszins begrijpelijk dat het uitgerekend Idris Naipal is die zich laat aanzetten tot een reactie. Overigens is het toch de partij van Idris Naipal die zich heeft ingezet voor het maken van allerlei resoluties die het etiket dragen van: wie het kruis heeft zegent zichzelf. (resolutie van 2010 bijvoorbeeld waar er riante voorzieningen zijn vastgesteld voor bepaalde politieke ambtsdragers). Ik neem dus het artikel van de VHP waarin zij zegt dat de verhogingen niet nodig zijn, niet serieus. De VHP speelt blufpoker want was het deze partij ernst met deze issue, dan zouden de DNA-leden een vergadering hebben aangevraagd. Meeliften en de schuld in de schoenen van de regerende partij schuiven komt haar natuurlijk lekker uit.

Laten we voor alle duidelijkheid het volgende optekenen:
Idris Naipal weet waarschijnlijk niet dat de salarissen van de vicepresident en de president zijn afgeleid van de salarissen van ministers waarbij respectievelijk een vermenigvuldigingsfactor van 1,75 en 2 wordt gehanteerd. Het kost slechts common sense heer Idris om te begrijpen dat het dus ook gaat om de vp en de president.

In het ene jaar dat ik president Bouterse van dichtbij heb meegemaakt, ben ik ervan overtuigd dat hij een dusdanig sociaal gevoel en empathisch vermogen heeft dat het niet anders kan dan dat hij een voorstander zal zijn om te luisteren naar de roep van het volk. Ik bejubel dhr Bouterse inderdaad vanwege met name de genoemde karaktereigenschappen. De grote mate van democratie die hij als partijleider hanteert bij zijn besluitvorming, heb ik nog niet eerder meegemaakt. Ik bejubel hem ook daarvoor.

Uw tweede opmerking dat er een crisis heerst heer Idris is een open deur intrappen. We stellen samen vast dat er een crisis heerst. De regering heeft dat zelf op vele momenten aangegeven. Inmiddels is er zicht op groei. Ik dacht niet dat dat gegeven een geheim was of is. Het is natuurlijk politiek winstgevend voor u en uw partij om misbruik makend van de crisis huis aan huis met lege handen veel beloften makend, de stem van de kiezer trachten te verkrijgen om macht te verwerven zodat u en de uwen (verder) verrijkt kunnen worden.

Wanneer u aangeeft dat u het prijzenswaardig vindt dat mijn sociaal centrum mensen helpt, mag ik u aangeven dat wij dat niet nu doen maar vanaf eind 2016 toen de crisis op haar hoogtepunt was. Het verschil met uw meet the people campagne is dat wij geen politiek bespreken wanneer we onze huis aan huis bezoeken doen (die inmiddels al een jaar gaande zijn) om de problemen van mensen aan te horen en oplossingen daarin te brengen.

Overigens wens ik niet geprezen te worden voor het werk dat ik voor de behoeftigen en kansarmen doe, omdat het mijn plicht is tegenover de medemens. Duizenden worden geholpen en we zullen dat werk blijven voortzetten. Triest is het dat uw partij zovele hoogwaardigheidsbekleders heeft voortgebracht die dubbele en driedubbele pensioenen en inkomsten hebben, evenzo zovele DNA-leden die verscheidene inkomsten hebben (sommigen waarvoor ze niet eens werken), maar huis aan huis gaan met slechts inhoudsloze woorden. Doet u als kritische partijgenoot een oproep aan al die mensen om projecten uit te voeren voor de behoeftigen of is uw partij alleen bereid mensen in nood te helpen als ze regeermacht heeft verworven?? Het uur van de waarheid is ook voor uw partij daar.

Uw derde opmerking betreft de oorzaak van de crisis. Uw anekdote is precies datgene waarmee uw partij de kiezer wenst te beïnvloeden. De crisis heeft niet te maken met een regering, ze heeft te maken met internationale ontwikkelingen en de onwil van een aantal regeringen om major issues structureel aan te pakken. Het ambtenarenapparaat bijvoorbeeld dat door de politiek en zeker ook door uw partij flink gevuld is en erg zwaar drukt op de begroting van alle regeringen.
Werkgelegenheid is evenals armoede een issue van alle tijden.

Voor mij is het geenszins interessant een politieke discussie te voeren over deze issues zonder enige cijfermatige onderbouwing van uw beweringen.
Voor mij is interessant te weten wat u en uw partij doen om noden te lenigen of is het lenigen van noden nu ook al koehandel geworden voor u in de zin van voor wat hoort wat.

Uw vierde opmerking betreft het verstrekken van voedselpakketten. Het is schandalig schaamteloos om de helpende hand die de NDP als politieke partij biedt aan mensen in nood, te bespreken en te bagatelliseren. Hoe kan het helpen van behoeftigen aan levensmiddelen een doorn in het oog zijn van een politieke partij die beweert het alternatief te zijn voor de samenleving?? Zal in 2020 de koers gaan naar 1,80 als die partij aan de macht zal zijn? Zal een kilo aardappel SRD 1,00 kosten als die partij aan de macht is? En zo kan ik doorgaan. Houdt u aub op met het voor de gek houden van mensen.

Overigens moet u de berichtgeving van het ministerie van HI en T welke op starnieuws verscheen even goed doornemen. Daarin is uitgebreid uitgelegd waarom er een verhoging is in de prijs van uit Europa geïmporteerde aardappel en uien. Ook een van de zaken die nimmer structureel is aangepakt (onze consumptie economie).

Een beetje schreeuwen dat Bouterse het volk niet uit de armoede kan halen is misschien leuk voor u, maar legt helaas geen zoden aan de dijk. Ik wacht nog altijd op het crisis(beheersings)plan waarvan de VHP al een paar jaren beweert dat die in de maak is maar we nog altijd niet hebben gezien. Zouden het leugens zijn? Het uur van de waarheid is ook daar voor de VHP van u heer Idris Naipal en Karma doet ook daar haar werk.
De Duitse aforist Ernst Hohenemser zei eens: ‘Wat in de kunst het onuitstaanbaarste is, is in de politiek het gevaarlijkste; de geestdrift van zwakke en lege hoofden’.

Mr. Drs. Sharmila Mansaram
Noot: ik stipuleer hetgeen gesteld is in mijn eerste artikel dat de verhogingen van grootverdieners op de schopstoel moet en roep op tot een wet maximum loon.
Voor mij is hiermee de discussie afgesloten.


Starnieuws sluit hiermee deze discussie af.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May