Reactie-Salarisverhogingen: Uur van de waarheid voor politici
23 Aug 2018, 22:47
foto


Salarisverhogingen: Uur van de waarheid voor politici, is de kop van een artikel op Starnieuws. In dat artikel is aangegeven dat een minister of DNA-lid uit een stukje solidariteit, sociale rechtvaardigheid, empathisch vermogen en oprechtheid, de salarisverhoging niet moet accepteren. Heel opmerkelijk is dat er geen woord gerept is over de president en vicepresident, immers, die verhoging geldt ook voor die twee hoogwaardigheidsbekleders. Die twee worden juist bejubeld.

De inzender geeft ruiterlijk toe dat er momenteel een enorme crisis heerst onder grote delen van de samenleving. Ik citeer de inzender: “Met mijn sociaal centrum maak ik dagelijks de ellende waarin een aantal mensen zit, mee. Het is niet eenvoudig. Zieke mensen, arme mensen, mensen met een beperking, ouden van dagen en seniore burgers die aan hun lot zijn overgelaten door de eigen familie en zwaar behoeftig zijn”.

De situatie in het land is heel ernstig, de mensen kunnen nauwelijks hun hoofd boven water houden. De inzender met haar sociaal centrum, de overheid en een bepaalde politieke partij spelen nu gretig hierop in door delen van de gemeenschap een voedselpakket aan te bieden c.q. te verkopen. Het is toe te juichen dat ze de mensen helpt die in nood zijn, dat is prijzenswaardig.

Met het bekende fenomeen 'brood en spelen' houdt deze regering het volk is haar greep en het volk wordt afhankelijk gemaakt van de overheid. We zijn verworden tot de gunst van de regering om aan een voedselpakket te komen om te kunnen overleven. In 2020 zal het volk antwoord geven op het fenomeen van 'brood en spelen'.

De inzender moet eens serieus bij zichzelf te rade gaan en zich afvragen hoe deze ernstige situatie is ontstaan? Waarom zijn er met de miljoenen leningen door de overheid geen duurzame projecten geïnitieerd? Als de regering werkgelegenheid had gecreëerd, was dit volk niet straatarm. Ik ben blij dat ze de moed heeft opgebracht om met de waarheid naar buiten te komen.

De leider die met lege handen bezig is met de ‘meet the people campagne’, geeft een boodschap van hoop en redding. Hij zal de moed niet opgeven omdat hij ervan overtuigd is dat na 2020 er verandering komt in de zeer benarde situatie, waarin onze gemeenschap verkeert zoals door de inzender zelf is verwoord.
Er worden geen gouden bergen beloofd en ook geen voedselpakketten uitgedeeld. Politieke partijen zijn geen filantropische instellingen of organisaties die met voedselpakketten strooien, kennelijk is er een partij aan de Benjaminstraat die dat doet.

De schrijfster complimenteert de regering/minister en wekt de indruk dat die verhoging geen inflatie in de hand zal werken. Nu al zegt ze dat die verhoging geen inflatie in de hand zal werken. Misschien kunnen economen de samenleving nader uitleggen hoe die verhoging geen inflatie in de hand zal werken. Op Starnieuws las ik dat de prijs van aardappel ligt tussen SRD 5,50 en 7,50 per kilo. Een winkel op Domburg zag kans om SRD 9 voor een kilo te vragen.

Het is toe te juichen dat bij de inzender en grote delen van de samenleving het besef begint te groeien dat president Bouterse het volk niet uit de armoede kan halen, het volk is straatarm. We zien nu duidelijk dat de mensen bewust worden, bewustwording is de eerste stap naar verbetering en verandering. In 2020 krijgt Bouterse antwoord van het volk. Suriname voorwaarts!

Idris Naipal
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April