DNA vergadering begint laat door gebrek aan quorum
24 Aug 2018, 00:00
foto
Assembleelid Edward Belfort van de ABOP komt naar binnen, nadat waarnemend voorzitter Melvin Bouva de vergadering heeft geopend. (Beeld: DNA)


De huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) is donderdag niet doorgegaan. De oppositie heeft niet willen zorgen voor quorum. De openbare vergadering, onder leiding van waarnemend voorzitter Melvin Bouva, is bijkans twee uren later begonnen. Nadat er op gegeven moment 25 coalitieleden de presentielijst hadden getekend, heeft de oppositie uiteindelijk quorum verleend. Tot irritatie van velen, kon de vergadering over arbeidswetten, na veel tijdverlies beginnen.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons is uitlandig. Zij heeft een vergadering bijgewoond van ParlAmericas in Montevideo, Uruguay. Zij is ook vicevoorzitter van het Klimaatnetwerk bij de ParlAmericas. Enkele leden waren wegens ziekte en uitlandigheid afwezig.

Bouva zei dat het moeite heeft gekost om quorum te hebben om rechtsgeldig te kunnen vergadering. De regering was wel op tijd aanwezig. Hij merkte op dat het streven van DNA altijd is om op tijd te beginnen. Hij verontschuldigde zich voor de late aanvang van de vergadering.

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het de strategie van de oppositie was om geen quorum te verlenen bij de huishoudelijke vergadering. Oppositieleden hebben de presentielijst niet getekend, terwijl ze wel in het gebouw waren. Jogi merkt op dat de coalitie haar best heeft gedaan om leden die in het land zijn, op te trommelen. Toen er 25 coalitieleden aanwezig waren, is de oppositie ertoe overgegaan om als 26e lid de presentielijst te tekenen. "Wij hebben uiteindelijk wel meegewerkt, maar wilden een politiek signaal geven," zegt Jogi.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May