Start educatieve dagtochten met bezoek CBvS
22 Aug 2018, 18:47
foto
Jongeren van Commewijne op bezoek bij de Centrale Bank van Suriname. (Foto: NII)


Het ministerie van Sport en Jeugdzaken is dinsdag gestart met de 25 educatieve tochten die gehouden zullen worden voor jeugdigen in de vakantie. Als eerste hebben jongeren uit Commewijne een bezoek gebracht aan de Centrale Bank van Suriname (CBvS).

De medewerkers van de CBvS hebben de groep warm ontvangen. Er zijn presentaties verzorgd over de taken, verantwoordelijkheden en afdelingen. Hierna hebben de jongeren meegedaan aan een quiz, waarbij er getoetst is als de informatie goed is opgenomen. De tocht is afgesloten met een bezoek aan het numismatisch museum van de bank, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Jaarlijks organiseert het ministerie zinvolle vrijetijdsbesteding voor de jongeren van alle districten. Aan de jongeren zijn vakantiejobs, educatieve dagtochten en vakantiecentra aangeboden. 750 jongeren zullen deelnemen aan deze activiteit. De bedrijven die bezocht worden zijn: Centrale Bank van Suriname, Staatsolie, Rudisa, Consolidated Industries Corporation, Maritieme Autoriteit Suriname, Nationaal Archief Suriname, Grassalco, Spitits Gruntu, Adron, Amreco, Nature Park en Openbaar Groen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May