Lions Club huldigt best geslaagde Mulo-scholieren Para
13 Aug 2018, 12:35
foto
De best geslaagde leerlingen van de Mulo-scholen in Para met hun certificaten. Op de achterste rij leden van Lions Club Para. (Foto: Lions Club Para)


Lions Club Para heeft de best geslaagde leerlingen van de Mulo-scholen in het district in de bloemetjes gezet zaterdag. Tot de overall best geslaagden behoren Cheraine Amelo (B-richting) en Melissa Telgt (A-richting), beiden van Mulo Paranam. Zij kwamen in aanmerking voor een award, de overige geslaagden kregen een certificaat. Daarnaast kwamen alle geslaagden in aanmerking voor een verzorgingspakket en een waardebon voor de aankoop van schoolbenodigdheden.

Het Schoolwaarderingsproject houdt in dat de twee best geslaagde leerlingen van de Mulo-scholen in Para worden gehuldigd vanwege hun bijzondere prestatie. Het gaat hierbij om de scholen te Onverwacht, Onverdacht, Copieweg, Paranam en Zanderij. De huldiging vond plaats in het Multifunctioneel Centrum van het districts-commissariaat Para te Onverwacht, waarbij behalve de geslaagden ook aanwezig waren leerkrachten, ouders, vertegenwoordigers van het commissariaat en de Lions.

Zowel president Purcy Lewis van Lions Club Para als de vertegenwoordiger van de districtscommissaris benadrukten in hun motiverende toespraak tot de geslaagden, het belang van studeren. Zij riepen hen op nog harder hun best te doen, aangezien zij nu aan het begin staan een aanvang te maken met middelbaar onderwijs. Tijdens de gezellige bijeenkomst waren er ook zang- en toneelopvoeringen. Middels sketches werd het bewustwordingsaspect benadrukt voor het maken van goede keuzes.

Lions Club Para heeft uit hoofde van zijn verantwoordelijkheid het Schoolwaarderingsproject, dat ook voor best geslaagden van de GLO-toets wordt uitgevoerd, geëvalueerd. Het resultaat van de evaluatie is dat de focus vanaf het schooljaar 2018-2019 niet meer gelegd zal worden op de best geslaagden, maar op de school die het beste heeft gepresteerd bij het eindexamen/de toets. De school in kwestie komt dan in aanmerking voor een duurzame educatieve prijs.

De uitvoering van dit project is mogelijk gemaakt uit opbrengsten van fondsvormende activiteiten door Lions Club Para uitgevoerd, maar ook middels donaties van gulle gevers. Het verenigingsjaar van de Lions is per 1 juli 2018 van start gegaan en indachtig het We Serve motto zullen de komende projecten worden uitgevoerd, meldt de serviceclub.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May