2e ronde hearings Saramaccaans conflict goed verlopen
05 Aug 2018, 13:16
foto
President Desi Bouterse en zijn delegatie verwelkomen de delegatie van hoofdkapiteins uit het Saramaccaans gebied op het presidentieel paleis. (Foto's: NII)


President Desi Bouterse heeft de tweede ronde van hearings over het conflict rond de opvolging van de granman der Saramaccaners achter de rug. Nadat de drie groepen die vinden het recht te hebben om de granman voor te dragen afzonderlijk zijn gehoord, was het zaterdag de beurt van de hoofdkapiteins met hun basja.

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling deelt via het Nationaal Informatie Instituut mee dat "de gesprekken goed zijn verlopen". De delegatie van de president sprak zaterdag intensief tot de hoofdkapiteins van de Saramaccaanse gemeenschap over het oplossen van het probleem.

De president heeft omstandig gesproken met de diverse vertegenwoordigers uit het Boven Suriname-gebied. Dit vooruitlopend op een mogelijke oplossing in het voortslepende conflict rond de opvolging. Maandag houdt de president de laatste ronde waarbij granmans uit overige gebieden zullen worden gehoord.

Deze drie gespreksronden moeten uiteindelijk leiden tot een oplossing. Granman Belfon Aboikoni is in juni 2014 ingeslapen. Het conflict over de opvolging duurt al vier jaar.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May