Reshuffling van districtscommissarissen op komst
05 Aug 2018, 00:00
foto


Binnenkort zullen er verschuivingen plaatsvinden over het beheer van verschillende districten. Dit zal dan de laatste reshuffling worden van districtscommissarissen (dc's). Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkelingen wil niet veel prijsgeven over de verschuivingen. Hij bevestigt wel tegenover Starnieuws dat er enkele wijzigingen zullen komen.

In de afgelopen drie jaren is er veel met dc's geschoven. Roline Samsoedien en Jerry Miranda werden benoemd tot ministers. Intussen is Miranda weer minister af. Remie Tarnadi heeft zijn Assemblee lidmaatschap ingeruild voor de post van dc in zijn geboortedistrict Coronie. Frederik Finisie heeft per 31 juli het lidmaatschap van De Nationale Assemblee na 22 jaar opgezegd. Hij wordt de nieuwe districtscommissaris van Brokopondo. Het is nog niet duidelijk waar dc Kenya Pansa naar toe zal gaan. Wanneer Finisie zal overnemen in Brokopondo is nog niet bekend.

Er is enige tijd sprake van dat districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh van Nickerie mogelijk naar Commewijne zal gaan, waar zijn collega Adjaikoemar Kali de scepter zwaait. Joeloemsingh en Tarnadi zijn met vakantie naar Nederland. In Coronie neemt dc Mike Nerkust waar. Hij was ook waarnemer in Nickerie, maar intussen is daar dc Joanna Aroepa voorlopig gestationeerd.

Dc's hebben een belangrijke rol, vooral bij de verkiezingen. Zij zijn voorzitters van de hoofdstembureaus. Daarnaast zijn zij degenen die vergunningen verstrekken voor diverse activiteiten, waaronder ook toestemming voor het houden van politieke vergaderingen.
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May
Tuesday 30 April