Minister Getrouw zegt steun toe voor doorstart JCC
04 Aug 2018, 19:01
foto
Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie luistert naar de coördinator van
het project Jeugd Correctie Centrum, Georgetine Acton. Zij geeft een beeld van de stand van zaken. (Foto's: Juspol/NII)


Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft ondersteuning beloofd voor de realisatie van het Jeugd Correctie Centrum (JCC) project. Hij heeft samen met zijn staf zich georiënteerd op het terrein te Santo Boma, waar project moet komen te staan. Dit bezoek volgde na een presentatie door de coördinator van het project Georgetine Acton, ondersteund door procureur-generaal Roy Baidjnath Panday. Het JCC is bedoeld voor de opvang en nazorg van kinderen die in detentie zijn beland.

De presentatie van vorige week met daarin het inhoudelijke plan, de technische details van de bouwwerkzaamheden en het financiële plaatje voor de realisatie, was voldoende voor de minister om zich te oriënteren op het terrein, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Het project JCC was al vóór 2009 gestart met de bouw van een achttal gebouwen en door tal van redenen zijn de bouwwerkzaamheden in 2009 stopgezet.

Nu, tien jaar verder, is de overheid weer van plan het project op te starten. Hiervoor is Acton vorig jaar benaderd om verder invulling aan te geven. Zij heeft haar plan dat toen al klaarlag, opnieuw opgepakt en aangepast aan de tijd. Het terrein en de gebouwen zijn intussen schoongemaakt. Er zijn slechts financiële middelen nodig om te beginnen. Voor de totale opleving van het Jeugd Correctie Centrum is er twee miljoen US dollar nodig.

Acton benadrukte bij het bezoek van de minister wederom dat het geen zin heeft om achteruit te kijken. “We gaan positief vooruitblikken en kijken niet meer achteruit. Wie dingen heeft laten versloffen en waarom, daar zullen we niet naar kijken. Het vooruit kijken geeft ons meer ruimte, lucht en energie om verder te werken”, zegt Acton aan het begin van de rondleiding in JCC. Minister Getrouw is zich er van bewust dat indien niet tijdig gezorgd wordt voor de juiste opvang en nazorg van kinderen in detentie, dit averechtse doorwerking kan hebben.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May