President ontvangt ambassadeurs Filipijnen, India en Ghana
31 Jul 2018, 02:25
foto
President Desi Bouterse verwelkomt de niet-residerende ambassadeur van Filipijnen, Marichu Mauro. (Foto: NII)


President Desi Bouterse heeft maandag de geloofsbrieven ontvangen van de niet residerende ambassadeurs van de Filipijnen, Marichu Mauro, Abena Pukua Adompim Busia van Ghana en de nieuwe ambassadeur van India in Suriname Mahender Singh Kanyal. De Indiase ambassadeur is vastbesloten alle intentieverklaringen te volgen die tijdens het staatsbezoek van de Indiase president Ram Nath Kovind in juni zijn getekend.

De Filipijnse ambassadeur verklaarde dat de relatie tussen Suriname en haar land teruggaat naar 1997. Zij gelooft er sterk in dat er voldoende mogelijkheden zijn die geïdentificeerd moeten worden tussen de beide landen, ondanks de grote afstand. Mauro laat via het Nationaal Informatie Instituut optekenen dat er een ondertekening van een bilaterale overeenkomst is vastgesteld, om het mechanisme voor politieke raadpleging in te voeren. Volgens haar is dat een zeer effectief hulpmiddel om gebieden te identificeren waar er een samenwerking mee zou kunnen zijn. Ook naar het uitwisselen van diplomaten tussen Suriname en de Filipijnen kijkt de ambassadeur uit. Op die manier kan Suriname volgens haar weten waar de Filipijnen voor staat en kan haar land ervaren welke belangrijke rol Suriname in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied te vervullen heeft.

Volgens de ambassadeur van Ghana delen Suriname en het Afrikaanse land veel historische en culturele banden. De ambassadeur kijkt uit naar de mogelijkheid om sterkere relaties op te bouwen met Suriname en hoopt een diepere culturele uitwisseling tussen de beide landen te hebben.

De Indiase ambassadeur zei ook aandacht te zullen besteden aan de verschillende samenwerkingen met de regering van Suriname voor de vooruitgang en welvaart van beide volken. Alle drie ambassadeurs vinden het een bijzondere eer om in Suriname te zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May