'Suralco kan geen wanprestatie worden verweten'
28 Jul 2018, 05:58
foto
Vóór 2033 is een einde gekomen aan de Paranam Operations van Suralco/Alcoa.


Suralco kan geen wanprestatie worden verweten over de Brokopondo Overeenkomst. "Vanwege het ontbreken van bepalingen voor de vroegtijdige beëindiging van de overeenkomst en het ontbreken van de uitdrukkelijke verplichting voor het handhaven van een geïntegreerde industrie tot 2033, kan de Suralco volgens geconsulteerde adviseurs, geen wanprestatie worden verweten." Dit is het antwoord van president Desi Bouterse op een vraag van De Nationale Assemblee.

De onderhandelingen over de overname van de Afobaka Waterkrachtcentrale zijn gaande. De plannen voor beheer na overname door de Staat, zijn nog niet gefinaliseerd, schrijft Bouterse aan De Nationale Assemblee. Antwoorden op diverse vragen over de Afobakadam zullen in grote mate afgeleid kunnen worden uit de concept overeenkomsten die zullen worden aangeboden aan De Nationale Assemblee, zegt de president.

Over de status van het gesloten Memorandum of Understanding (MoU), zegt Bouterse dat partijen hierin hun voornemens over en weer hebben vastgelegd. Hierna zijn de belangen in detail uitgewerkt. Dit MoU is de basis van de concept definitieve overeenkomsten waarin eenduidige afspraken worden gemaakt tussen partijen over onder meer de volgende aangelegenheden:
a) Raamwerk-overeenkomst ter beëindiging van de Brokopondo Overeenkomst;
b) Overdracht van het Afobaka Waterkrachtwerk aan een Staatsonderneming die voor 100% eigendom is van de Staat Suriname;
c) Energie-overeenkomsten voor en na overdracht van het Afobaka Waterkrachtwerk;
d) Dienstverleningsovereenkomst na overname van het Afobaka Waterkrachtwerk;
e) Intrekking van concessies;
f) Bodemsanering en mijnrehabilitatie;
g) Schuldvernieuwing van de borgtochtovereenkomst.

U kunt de brief van president Bouterse aan DNA hier downloaden.
pdf-icon.gif Antwoorden_president_Bouterse_over_Alcoa.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May