Getrouw ondersteunt Project Jeugd Correctie Centrum
27 Jul 2018, 04:04
foto
De coördinator van het Jeugd Correctie Centrum, Georgine Acton (l) informeert minister Stuart Getrouw over het project. (Foto: NII)


De coördinator van het Jeugd Correctie Centrum, Georgine Acton, heeft samen met procureur-generaal Roy Baidjnath Panday, minister Stuart Getrouw van Justitie en Poliie en zijn staf geïnformeerd over de herstart van het project Jeugd Correctie Centrum (JCC). Dit gebeurde woensdag in de vergaderzaal van het ministerie.
Op het terrein waar het modern centrum moet komen te staan op Santo Boma, was er reeds gestart met de uitvoering van het project. Door tal van redenen is het traject niet doorgegaan. “Het is nu tijd voor actie. Laten we vooruitblikken en samen kijken hoe we met z’n allen ervoor kunnen zorgen dat dit plan verder wordt uitgevoerd. Ik heb niet gekozen om een strategisch plan te maken, ook geen beleidsplan, maar ik weet dat er actie moet komen”, zei Acton tijdens de presentatie.

Het project is een vervolg op dat van het Jeugd doorgangscentrum ‘Opa Doelie’ en zal bijdragen aan het corrigeren van het gedrag van jeugdigen die door criminele activiteiten in aanraking zijn gekomen met de politie. Acton lichtte dit doel van het JCC verder toe en wees op de ondersteuning van de betrokken actoren, partners en de werkwijze van de verdere uitvoering van het project.

Er is meer dan 2 miljoen USD nodig voor de uitvoering van het project, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII). Volgens Baidjnath Panday was de sessie meer bedoeld om de belangstelling van de minister te wekken om betrokken te zijn bij het project en een bijdrage te leveren. Getrouw gaf aan volledig achter het project te staan. “Indien er niet tijdig gezorgd wordt voor de juiste opvang en nazorg van kinderen, kan er een averechtse doorwerking plaatsvinden.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May